Ångesten kring föräldradagar

Nu sitter vi här igen med Försäkringskassan och planerar de sista dagarna av föräldrarledigheten. I veckan har vi beslutat oss för att inte skola in Lovis på förskolan i mars som vi tänkt. Utan Joel har förlängt sin föräldraledighet och kommer att vara hemma till och med augusti ut så inskolningen kommer att ske i augusti. Vi fick en bra förskola i ett bra område men ingen av de fem vi hade sökt. Idag fick jag till 99% bekräftat att vi får vårt förstahandsval i augusti, vilket känns sjukt bra.

När vi skickade in ansökan nu insåg jag att vi endast har 14 dagar kvar att ta ut. Ångesten kom som en våg över mig. Folk kan ta ut föräldardagar när barnen fyller 8 år och vi har 14 dagar kvar när Lovis är 1,5 år. Hur gör folk? Och är alla gjorda av pengar? Gaah jag blir galen! Snälla säg att vi inte är ensamma om att ta ut ALLA (minus 14 dagar då) när barnet bara(?!) är 1,5 år.

tempImageForSave

PUSS&KRAM

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Ångesten kring föräldradagar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>