Ett-årskontroll på BVC

Varning för skryt! 

I eftermiddag har vi varit på BVC. Som jag har väntat. Jag älskar verkligen att gå till BVC. På två månader hade Lovis gått upp 795 gram och är nu över 10 kg sträcket, hon väger numera 10270 gram. Med tanke på att hon rör sig så sjukt mycket så hade hon inte gått upp så mycket, vilket är helt normalt. Lovis hade växt 2 cm och är nu 77 cm lång. Hon följer sin egna kurva fint och är fortfarande ett snäpp över ”normalkurvan” på längden.

Idag var det även dags för vaccin. Mamman var förmodligen nojigare än barnet. Lovis sa inte ett knyst när sköterskorna stack henne i benen. Hur är det möjligt?! Till och med jag skriker ju till och med när det sticks i mig. Jag skyller på att det inte är någon som sjunger ”Per Olsson hade en bonnagård, iiiaaa iiiaaa aaa” och någon som står framför och blåser såpbubblor när jag får sprutor. Både jag och Joel var sjukt stolta över henne. Istället för att få två sprutor av det ”vanliga” vaccinet så bytte de ut den ena sprutan till en med vaccin mot mässling, påssjuka och rödahund, som man vanligtvis får vid 18 månader, eftersom att vi ska åka utomlands snart. Nästa dos av det ”vanliga” får hon efter resan istället.

Lovis passade även på att visa upp lite av vad hon kan. Hon sa titta flera gånger och när vi frågade henne vart näsan var så pekade hon fint på (i) den och när vi frågade vart munnen var så började hon spela på läpparna. Detta är sånt som de ska kunna på 1,5-årskontrollen så *skryt skryt*.

Vi passade även på att fråga läkaren och vår BVC-sköterska om att Lovis vaknar på nätterna och dricker. Förmodligen är det inget konstigt med det men för säkerhetens skull så ska vi nu påbörja projekt ”urinprov”. Lättare sagt en gjort på en ett-åring. Meeen pottan funkar ju emellanåt så vi får hoppas att hon kissar i den när vi vill nu i veckan. Därefter ska de göra ett sockerprov på BVC för att utesluta diabetes.

Ikväll somnade hon vid 18 innan maten och vaknade för en stund sedan och fick en flaska välling, sen somnade hon bums igen. Vaccinet gjorde nog sitt.

tempImageForSave

PUSS&KRAM

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>