Mormors dag!

Idag är det ingen vanlig dag för det är mormors födelsedag. Idag skulle min största förebild fyllt 89 år. Familjen har såklart firat. Så länge jag kan minnas så fick mormor alltid växter och plantering i födelsedagspresent av mig och Malin. Självklart i år med. Dagen började med att jag, mamma, Malin, Lovis och Joel åkte till Bengtssons plantskola där vi köpter mängder med hennes favoritblommor, denna gången till graven istället för till uteplatsen. Efter skönsång och plantering på graven åkte vi hem till mamma och pappa där vi grillade i mängder, kött, halloumi och grönsaker, till det nypotatis, sallad och sås. Solen har strålat hela dagen och hade mormor levt hade hon varit helnöjd. Blommor, sol, god mat och ett lyckligt barnbarnsbarn springandes naken i trädgården med ett stort leende på läpparna. Jag är övertygad om att mormor var med oss idag, att hon satt i rottingfåtäljen som hon alltid satt i hemma hos mamma och pappa och njöt till fullo.

Jag har fasat för den här dagen. Tänkt på hur jobbigt det skulle vara att behöva gå igenom mormors första födelsedag utan henne men istället är jag lycklig. Lycklig över att få vara hennes barnbarn och en del av henne. Att jag har fått ha henne i mitt liv i 27 år och att hon fått träffa mitt barn. I mammas växthus har hon ett fönster där det klyschigt nog står ”där ett fönster stängs öppnas ett nytt”, och så är det. Lovis kom och gav oss den största kärlek man någonsin kan känna, mormor gick bort i en tragisk bilolycka och gav oss den största sorgen och om några månader kommer nästa liv till familjen. Mormors fönster stängdes och med det öppnades ett nytt. Vi blev gravida med ännu ett barn att älska och ännu en gång har jag fått äran att föra vidare en del av henne, min power-mormor. Vem vet, det blir kanske en liten Birgit.

Mormor när jag blir stor ska jag bli som du!

Nu till dagen i bilder: tempImageForSave tempImageForSave tempImageForSave tempImageForSave tempImageForSave tempImageForSave

PUSS&KRAM

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>